johan gör saker.

tisdag, januari 15, 2008
 
Vill uppenbarligen inte plugga
Så här får ni två storkoksrecept från junker Norström:
Det första har jag utvecklat helt på egen hand, det andra är en kombination av två rätter jag lärt av min mor.

Köttfärs i tomatsås med pasta
Fem-sex ordentliga matlådor

Ingredienser:
800g nötfärs
1 gul lök

2 konservburkar hela, skalade tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl Heinz chilisås
2 buljongtärningar
en ordentlig nypa socker
salt
vitpeppar
svartpeppar
cayennepeppar
italiensk salladskrydda

valfri pasta, jag föredrar fusilli eller penne då de har små utrymmen för köttfärsen att fastna i

And here you go:
Slå igång pastavattnet, kasta i pastan när det kokar och följ vidare instruktioner på paketet, rekommenderar Norström.

Börja med att dumpa tomaterna i en mixer (eller tillbringare för stavmixer), skär rödlöken i fyra klyftor och lägg i dem med tomaterna. Lassa över chilisåsen, vitlöksklyftorna, buljongen, socker, salt, all peppar och salladskrydda. Mixa tills du tror att det inte är någon stor vitlöksbit kvar. Då är tomatsåsen färdig. Häll över den i en stor panna (du ska rymma 800g köttfärs också) och låt den puttra så länge som möjligt. Tomatsås blir godare ju längre den får koka. Den går även alldeles ypperligt att äta utan köttfärs, och dessutom brukar jag ha den som tomatsås på pizza och alla som ätit min pizza de senaste 2-3 åren vet att jag är en hejare på pizza. Bara jag får till degen så. Tips mottages tacksamt!

Hacka den gula löken så fint som du vill ha den och fräs den mjuk i stekpanna. Lägg på köttfärsen. Helst ska köttfärsen vara färsk, är den fryst och sedan tinad blir det oftast så vattnigt i såsen. Salta och peppra lite om du vill. Det brukar jag göra. När köttfärsen är genomstekt är det dags att röra ihop den med tomatsåsen. Smaka av och gör förändringar som känns aktuella. Låt puttra tills pastan är klar och ät av hjärtats lust!


Pastagratäng a´la gävlekyckling
Fyra-fem ordentliga matlådor

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 baconförpackningar

4 dl matgrädde
200g creme fraiche
5 msk mango chutney
2-3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor

malen ingefära
salt
vitpeppar

Pasta, blanda gärna lite olika sorter för att det är kul men spaghetti och annan lång pasta göre sig icke besvär
Riven ost

Gör sålunda:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan, ingenting behöver egentligen timas här så det kan du göra dan innan om du vill.

Skär baconskivorna i centimeterlånga bitar. Knaperstek dem och lägg åt sidan. Strimla kycklingen. Stek den, krydda med ingefära, vitpeppar och salt.

Mixa grädde, creme fraiche, mango chutney, sambal oelek och vitlök till en slät sås. Inga bitar tack.

Blanda ihop pasta, bacon, kyckling och sås i en ugnsplåt med höga kanter. Blanda ordentligt så det inte blir någon bit utan något gott. Strö över den rivna osten och gratinera i ugn ca 10-15 minuter så osten får lite färg.

Låt väl smakas!

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk



<< Home

 

 

Arkiv

mars 2006   april 2006   maj 2006   juni 2006   juli 2006   augusti 2006   september 2006   oktober 2006   november 2006   december 2006   januari 2007   februari 2007   mars 2007   april 2007   maj 2007   juni 2007   juli 2007   augusti 2007   september 2007   oktober 2007   november 2007   december 2007   januari 2008   februari 2008   mars 2008   april 2008   maj 2008   juni 2008   juli 2008   augusti 2008   september 2008  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

rss

foton

Musikfoton
Livebilder och liknande.

Blandade foton
Privata och liknande.

musik

Johan Norström
Soloprojektet.

Terrortory
Dödsmetallen.

Monolit
Hårdrock'n'rollen.

andra

Schloss Marathon

Bergvall

Marklund

Ramblin' Petter

Popkompis

Långmicke

Jonas

Krisa

Robin

Pjodd

154:an


Den här sidan har Johan Norström gjort. Han har tagit korten också. Kopieringsrätt och grejer. Maila om ni vill använda korten är ni go.